Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Привітання настоятеля храму протоієрея Ярослава Шовкеника зі святом Різдва Христового

Христос народжується – славте!

Христос з небес – зустрічайте!

(Ірмос канону Різдва Христового)

 

Незбагненне чудо пришестя у наш світ Сина Божого, яке звершилось більше двох тисяч років назад і до нині сповнює наші душі невичерпною радістю: Син Божий став Сином Людським! Господь і Творець світу приходить у цей світ прийнявши на себе образ раба і своїм смиренним пришестям починає тернистий шлях до спокути гріхів роду людського. Неможливо до кінця осягнути розумом таємницю боговтілення. Неможливо уявити у повній мірі, як Той, Хто став джерелом буття для Всесвіту, зігрівається в яслах, у печері серед тварин.

Різдво Спасителя позначило не лише хронологічний відлік нової ери, а і початок нових взаємин Бога та людини – Нового Завіту, який укладено на засадах благодаті, віри та боговсиновлення. Саме тому, Різдво Христове є світлий, сповнений радості і священний день. Великий та невимірний дар прощення, миру та освячення, що подає Христос, спонукає всіх нас до радості, любові, чистого і непорочного та сповненого благоговінням служіння Богу.

Дорогі браття та сестри, у цей світлий, святковий та знаменний для всіх християн день вітаю Вас зі святом Різдва Христового та Новоліттям! Щиро бажаю, щоб в душі кожного з нас знайшлись ясла, готові прийняти Христа, а серця були завжди сповнені дарами Йому. Нехай світло Віфлеємської зірки, яка привела євангельських волхвів до новонародженого Спасителя, завжди буде дороговказом і на нашому життєвому шляху.