Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Хрещення Господнє. Богоявлення

 

 

19 січня 2022 року, у день Святого Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, святкова Божественна літургія була звершена в нижньому храмі на честь благовірного князя Олександра Невського головного соборного храму парафії.

Богослужіння очолив благочинний Солом'янського району і настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник у співслужінні духовенства храму.

Під час Літургії були піднесені сугубі молитви за здоров'я хворих і проти поширення смертоносного вірусу.

По завершенні, чин Великого освячення води був звершений в бюветі на території храму, після чого отець Ярослав привітав усіх присутніх зі святом та окропив святою водою.

Напередодні ввечері в храмі було звершено всенічне бдіння.

***Хрещення Господнє від святого Іоанна Предтечі описує святий євангеліст Матфей словами: «Хрестившись, Іісус вийшов зразу ж з води, – і ось, розкрились Йому небеса, і побачив Іоанн Духа Божого, Котрий сходив, як голуб, і спускався на Нього» (Мф. 3:16). У цей час почувся голос Божий з неба: «Цей є Син Мій Улюблений, у Котрому Моє благовоління» (Мф. 3:17). Таким чином Бог, єдиний по природі та троїчний в іпостасях, явив Себе світу, через що свято Хрещення має назву Богоявлення.