Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Звернення протоієрея Ярослава Шовкеника з нагоди початку Великого посту

 

Возлюблені у Господі дорогі брати і сестри! Вітаю вас з початком Великого Посту!

Благословенні дні святої Чотиридесятиці - це час підготовки до споглядання Страстей Господніх і до Празника празників, до дня Світлого Його Воскресіння. Ці великі дні, сповнені покаяння і сугубої молитви, призначені для осмислення всього нашого життєвого шляху: чи правильно ми живемо, в чому помиляємося, як перемогти пристрасті та здобути чесноти.

Піст благоугодний і приємний Богу повинен розумно поєднувати тілесне утримання від скоромної їжі з духовним утриманням від пороків і пристрастей. Сутність посту - саме в цій боротьбі за визволення своєї душі від поневолення її злом.

Богослужіння Великого посту постають для душі кожної людини щедрою богословською трапезою, багатою на досвід великих подвижників, на досвід їх падінь і повстань в послідуванні Христу. Приклад їх подвигу та протистояння гріху покликаний зміцнити всіх нас. Згадуючи цей досвід Церква бажає показати кожному християнинові, що він не самотній у своєму тяжкому, а іноді навіть непосильному шляху в Отчий дім.

Вступаючи в подвиг прийдешнього Великого Посту у всіх вас прошу вибачення і нехай Господь укріпить нас і благословить радісно розпочати святу Чотиридесятницю.

Всім бажаю з користю провести дні Великого посту і гідно підготуватися до Світлого Христового Воскресіння.

Настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник