Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Богослужіння в день Преполовіння П'ятидесятниці

18 травня 2022 року, у день Преполовіння П'ятидесятниці, в храмі на честь ікони Божої Матері "Всіх скорботних Радість" була звершена Божественна літургія, яку очолив настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про позбавлення від ворога, за встановлення миру в Україні та припинення війни.

Після літургії протоієрей Костянтин Вовченко звершив мале освячення води.

Наостанок священник звернувся до присутніх із словом проповіді.

*** Преполовіння П'ятидесятниці - одне з найдавніших свят у Церкві, про нього у своїх працях згадує святитель Іоанн Златоуст. Слово «преполовіння» означає половину шляху від Великодня до Свята П'ятидесятниці (Трійці).

Свято має глибокі історичні корені. У Євангелії описується, як Христос у третій рік Своєї Євангельської проповіді, у преполовіння старозавітного свята Кущів, увійшов у храм і навчав. Свято Кущів тривало вісім днів, з яких перший і останній вважалися особливо важливими.

У восьмий, останній, день торжества іудеї ззвершували обряд урочистого виливання води, яке було старозавітним прообразом зіслання Святого Духа на вірних, обіцяного Христом. Обіцянку Христа про дар Духа Святого ми урочисто відзначаємо у свято Преполовіння П'ятидесятниці.