Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Свято-Преображенський жіночий монастир Київськой єпархії приймає біженців зі Сходу України

Свято-Преображенський жіночий монастир Київськой єпархії, який знаходиться поблизу селища  Пісківка , Бородянського району Київської області, вже на протязі місяця приймає біженців з міста Луганськ, де проходять бойові дії.   Як правило з місць бойових дій прибувають цілими сім’ями. Переважно це жінки з маленькими дітьми та люди похилого віку. Важко добираючись на мирну територію, потерпілі ще дуже довго не можуть прийти до тями. Тому священики  обителі намагаються надати не тільки духовну допомогу, але ще і морально підтримати , таким чином виконуючи роль психологів.

Кількість біженців постійно коливається приблизно від 10 до 15 осіб. Це зв’язано з тим, що насамперед в обителі не вистачає місць. Монастир існує лише 10 років. Розташований  він на території колишнього дитячого санаторію. Але практично всі приміщення не  придатні  для проживання. Ті невеличкі житлові приміщення , які за цей час були відремонтовані, вмістили лише невелику кількість  насельників монастиря та потерпілих.

Дякуючи  Богові, священики   Бородянського  благочиння відгукнулися на людську біду та допомагають посильно продуктами харчування та одягом. Самі же біженці, наскільки їм вистачає сил, допомагають насельникам монастиря в їх повсякденній  праці. Так як серед біженців багато дітей, то вони стали частими прихожанами монастирських богослужінь.  Виникає дуже багато всіляких побутових та фінансових потреб, але не зважаючи на це монастир  і на далі продовжує свою благодійницьку допомогу, пам’ятаючи слова Спасителя про те, що не має більшої любові, ніж та любов, яка положить свою душу за життя іншого…