Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

День пам’яті преподобного Сергія, ігумена Радонезького чудотворця

 

 

8 жовтня 2017 року, в день пам’яті преподобного Сергія, ігумена Радонезького чудотворця, парафія на честь преподобного Сергія відзначила престольне свято. Святкову Божественну літургію в нижньому храмі на честь блгв.кн.Александра Невського головного соборного храму на честь прп. Сергія очолив керуючий Південним київським вікаріатством єпископ Васильківський Миколай.

Його Преосвященству співслужили благочинний Солом’янського благочиння та настоятель парафії протоієрей Ярослав Шовкеник, духовенство храму та гості в священному сані.

За літургією, також, молився архієпископ Львівський і Галицький Філарет.

Після читання Євангелія, владика Миколай звернувся до пастви зі словом проповіді, а по сугубій єктенії підніс молитву за Церкву та мир в Україні.

За Літургією єпископ Миколай, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, звершив священицьку хіротонію диякона Василія Грицько. Слід зазначити, что це перша хіротонія яка була звершена в цьому храмі парафії.

Наприкінці Богослужіння Владика та духовенство звершили славлення перед храмовою іконою преподобного Сергія Радонезького, після чого архіпастир привітав настоятеля та парафіян з престольним святом.

Напередодні ввечері, в цьому ж храмі, було звершене всенічне бдіння з літією, яке очолив благочинний Солом’янського благочиння та настоятель парафії протоієрей Ярослав Шовкеник у співслужінні духовенства храму.

 

ФОТОАЛЬБОМ>>>