Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

День пам’яті святого благовірного князя Олександра Невського

 

6 грудня 2017 року, в день пам’яті святого благовірного князя Олександра Невського, парафія преподобного Сергія Радонезького відзначила престольне свято, 15 років від заснування парафії та 10 років від початку будівництва храмового комплексу.

Святкову Божественну літугію в нижньому храмі на честь блгв.кн.Олександра Невського головного соборного храму парафії очолив Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Його Високопреосвященству співслужили вікарій Київської Митрополії єпископ Баришівський Віктор, секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук, благочинний Солом’янського благочиння і настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник, благочинний Голосіївського благочиння протоієрей Павел Кирилов, благочинний Оболонського благочиння протоієрей Володимир Терещук, благочинний Святошинського благочиння протоієрей Діонісій Дунаєв, а також духовенство Києва.

На Малому вході, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, за труди перед Церквою та з нагоди ювілею парафії, митрополит Антоній нагородив кліриків храму: прот. Олександра Кошилку, прот.Миколая Скрижаліна, прот.Констянтина Вовченка - хрестом з прикрасами, диякона Тарасія Куцмуса - подвійним орарем.

Після читання Євангелія Високопреосвященний владика звернувся до вірян з проповіддю.

Наприкінці Богослужіння було звершено чин Славлення перед мощами святого благовірного князя, а також нагороджено церковними нагородами прихожан парафії.

Напередодні ввечері, в цьому ж храмі, було звершено всенічне бдіння з літією, яке очолив благочинний Солом’янського благочиння і настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник.

ФОТОАЛЬБОМ>>>