Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Клірики Солом'янського благочиння взяли участь у заходах до Дня святого Миколая

 

19 грудня 2017 року, в день свята святителя і чудотворця Миколая, в Солом'янському районі міста Києва відбулися заходи присвячені святу, в яких взяло участь духовенство Солом'янського благочиння:

1. В день свята свт. Миколая Чудотворця в Територіальному центрі (бул.І.Лепсе, 83-a) для дітей хворих на ДЦП відбувся святковий концерт. Від храму прп.Сергія Радонезького Солом'янського благочиння дітей привітав та роздав їм подарунки протоієрей Олександр Кошилка.

2. На честь дня святого Миколая, відбулося свято в Гімназії біотехнології №177 м.Києва. Свято розпочалося з виступу клірика храму прп.Сергія Радонезького Солом'янського благочиння протоієрея Миколая Скрижаліна, який розповів про життя і чудеса святого Миколая, привітав зі святом та благословив усіх на добрі справи.

3. Також в цей день, протоієрей Миколай Скрижалін відвідав Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України "ОХМАТДИТ" (по вул.Чорновола 28/1 та вул.Мельникова 24), де звернувся до дітей, батьків, медперсоналу зі святковою проповіддю та подарував усім іконки святителя.

Також священик звершив хрещення новонароджених, благословив хворих в палатах та реанімаціях.

4. Настоятель Свято-Троїцького храму при Національному інституті фтизіатрії і пульмонології імені Ф.Г.Яновського, архімандрит Анастасій (Пономаренко) привітав дітей зі святом святого Миколая.

Діти, що знаходяться у відділенні фтизіатрії, проходять лікування від туберкульозу дуже довгий період (до шести місяців) в інституті. І ось, щоб підтримати їх морально і хоч трохи відволікти від одноманітного лікувального процесу була проведена маленька святкова зустріч.

Священик розповів дітям про життя святителя Миколая і про необхідність закликати його в допомогу в різних важких обставинах. Маленькі пацієнти підготували і прочитали зворушливі вірші про святого. Кожен отримав подарунки і гарний настрій.