Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

На парафії прп.Сергія Радонезького завершилося читання Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського

 

З понеділка по четвер першої седмиці Великого посту, в нижньому храмі на честь блгв.кн.Александра Невського головного храму парафії прп.Сергія Радонезького під час Великого повечір'я були прочитані всі чотири частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського.

У понеділок ввечері, 19 лютого, читання першої частини канону очолив вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай, керуючий Південним Київським вікаріатством.

Після читання Великого канону Владика звернувся до присутніх зі словом проповіді.

У вівторок читання канону продовжив благочинний Солом'янського району і настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник, в середу протоієрей Олександр Кошілка, а в четвер завершив читання покаянного канону прп.Андрея Критського протоієрей Миколай Скріжалін.

***
Великий покаянний канон читається на вечірній службі в перші чотири дні Великого посту, а також на утрені четверга 5-ї седмиці Великого посту (Маріїне стояння).

Великий покаянний канон преподобного Андрія Критського є для нас повчальним богослужбовим текстом, в якому через безліч старозавітних і новозавітних образів, кожен образ показує нам, що найважливіше в житті православного християнина - слідування за Христом, виконання Євангельських заповідей і покаяння.