Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Неділя 3-я після Пасхи, святих жон-мироносиць

 

22 квітня 2018 року, у Неділю 3-тю після Пасхи, святих жон-мироносиць, на парафії преподобного Сергія Радонезького було звершено дві Божественні літургії.

Пізню Літургію в нижньому храмі на честь блгв.кн.Олександра Невського головного соборного храму парафії очолив благочинний Солом'янського району та настоятель храму протоієрея Ярослав Шовкеник у співслужінні духовенства храму.

Після Богослужіння вихованці недільної школи виступили із постановкою "Був в історії один світанок... ", в якій відтворили євангельську історію виявлення Марією Магдалиною та іншими женами- мироносицями факту Воскресіння Христа - радісної звістки апостолам, втіхи та надії всім нам.

Після виступу та сценічного привітання жінок приходу зі святом, відбулось не менш святкове та по-домашньому затишне чаювання у стінах недільної школи.

***

В 3-ю Неділю після Пасхи, Церква згадує святих жон-мироносиць і праведних Йосифа Аримафейского і Никодима - таємних учнів Христових.

Мироносиці - ті що носять міpо. Це ті жінки, який в ніч Воскресіння Христового поспішали до гpобy Господнього з миром в pyках, щоб за восточним звичаєм помазати миром бездиханне тіло свого Вчителя. Вони перші удостоїлися бачити Воскреслого Господа.

Також Православна Церква відзначає цей день як свято всіх жінок-християнок.