Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

День пам'яті преподоного Сергія Радонезького

8 жовтня 2018 року, в день пам’яті преподобного Сергія, ігумена Радонезького парафія на честь преподобного Сергія відзначила своє престольне свято.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія святкову літургію з нагоди свята парафії очолив керуючий Південним київським вікаріатством єпископ Васильківський Миколай.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Солом’янського благочиння і настоятель парафії протоієрей Ярослав Шовкеник, духовенство храму та гості в священному сані.

Після Євангельського читання єпископ Миколай звернувся до вірян із архіпастирським словом, а після сугубої єктенії владика підніс молитву за мир в Україні.

На завершення Літургії, владика, духовенство та миряни звершили чин славлення біля храмової ікони преподобного Сергія, ігумена Радонезького, чудотворця.

Також, єпископ Миколай освятив мозаїчний образ преподобного Сергія Радонезьского, який буде встановлено над головним входом до храму на честь преподобного, що будується парафією.

Преосвященний Миколай привітав присутніх і передав усім благословення та поздоровлення зі святом від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Напередодні ввечері, в храмі було звершене всенічне бдіння.

За матеріалами сайту Київської Митрополії