Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Блаженніший Митрополит Онуфрій благословляє паству на Великий піст

 

Перед початком Святого Великого посту Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звернувся до вірних Української Православної Церкви зі словами настанови та благословив на особливе молитовне правило задля миру в Україні, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

 

Я хочу привітати всіх вас, дорогі брати і сестри, з початком Святого і Великого посту!

 

 

Святий піст — це час, коли Господь закликає нас голосом Церкви для більш активного очищення себе від гріха. Гріх це є неправда, гріх це є те тіло, яке вносить дисгармонію в людську душу і тіло. І коли ми будемо поститися, ми будемо відновлювати цю Божественну гармонію свого тіла. Коли ми будемо молитися ми будемо відновлювати гармонію, божественну гармонію своєї душі.

Звичайно, що піст — це час, коли ми трішки більше повинні працювати, трішки більше себе повинні утримувати від усього злого і недоброго. Це є час такої особливої духовної дієти. Але все це — цей труд і подвиг вінчається великим святом — Світлого і Преславного Христового Воскресіння, святом Життя.

Коли ми трудимося, коли ми терпимо, коли ми боримося з собою, з тим злом, яке живе в нас, в нашій душі, то ми себе готуємо для життя, для життя вічного.

Тому, що Пасха — це є празник вічного життя.

Хочу запропонувати і благословити нашим вірним в період Святого Великого посту звершувати невеличкий подвиг заради нашої Української землі, Українського народу, щоб Господь післав благословіння на всіх нас, щоб Господь післав мир в наші душі, в наші сім’ї, в наше суспільство. Благословляється кожен день читати по одній кафізмі з Псалтирі.

Псалтир являється книгою молитви, сильної, багатої молитви. Святі отці говорять, що краще сонцю не сходити, аніж перестати читати Псалтир — настільки важлива молитва, яка розміщена в Псалтирі.

Давайте будемо кожен день читати по одній кафізмі та просити Бога, щоб Бог благословив нашу Українську землю, благословив наш народ.

Будемо робити дванадцять поклонів з молитовою Іісусовою і також просити, щоб Бог благословив нас.

Це буде нашим маленьким подвигом, який ми будемо звершувати заради своєї землі, заради свого народи, заради того, щоб ми були з Богом, щоб Бог посилав Свої милості на всіх нас.

Вітаю вас з Великим і Святим постом!