Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Свято Входу Господнього в Єрусалим

21 квітня 2019 року, в Вербну неділю, свято Входу Господнього в Єрусалим, на парафії прп.Сергія Радонезького було звершено дві Божественні літургії.

Ранню Літургію в дерев'яному храмі на честь ікони Божої Матері "Всіх скорботних Радість" звершив протоієрей Костянтин Вовченко.

Пізню Літургію в нижньому храмі на честь блгв.кн.Олександра Невського головного соборного храму парафії очолив благочинний Солом'янського району і настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник у співслужінні духовенства храму.

Під час Богослужіння була піднесена сугуба молитва за Церкву та мир в Україні.

Після Літургії отець Ярослав освятив принесені віруючими пальмові гілки та вербу, після чого привітав усіх зі святом.

Напередодні ввечері, в цьому ж храмі було звершено всенічне бдіння. Після читання Євангелія, традиційно, отець Ярослав освятив вербу та пальмові гілки.

У Вербну неділю ми згадуємо день, коли Христос прийшов в Єрусалим на свято іудейської Пасхи. Зі свята Входу Господнього в Єрусалим, що відзначається за тиждень до Великодня, в Церкві починається особливий час. Церковні богослужіння та євангельські тексти нагадують нам про останні дні життя Христа, і кожен християнин закликається прожити ці дні з Ним.