Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

В день пам'яті благовірного князя Олександра Невського Літургію на парафії звершив митрополит Філарет (Оновлено)

 

6 грудня 2019 року, у день пам'яті благовірного князя Олександра Невського, митрополит Львівський і Галицький Філарет очолив Божественну літургію в нижньому храмі на честь блгв.кн.Олександра Невського головного соборного храму парафії преподобного Сергія Радонезького у місті Києві.

Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Солом'янського району міста Києва та настоятель храму прот.Ярослав Шовкеник та духовенство храму .

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Наприкінці Богослужіння було звершено молебень перед храмовою іконою та часткою мощей благовірного князя Олександра.

Архіпастир привітав настоятеля та всіх присутніх з престольним святом. "Дорогі брати та сестри, сердечно вітаю всіх з днем пам'яті благовірного князя Олександра Невського. Сьогодні в нашому храмі великий день. Ми вперше після освячення цього храму звершуємо храмовий день, престольне свято на честь благовірного князя Олександра Невського. Ми завжди з особливим почуттям підносимо молитви до цього великого поборника Православної віри, Покровителя Київської землі, Великим князем якої він був.

… Саме постать великого князя Олександра дає нам можливість зрозуміти, що тільки у Христі може бути єдність, що тільки з Христом людина може свій мир перенести на все те, що є навколо. Що тільки з Христом людина здатна змінити не тільки себе, а змінити навколишній світ навколо себе.

… Дай Бог, щоб сила Божа, по молитвам благовірного князя Олександра надавала нам силу, мудрість, терпіння зберігати нашу Православну віру і спасати наші душі.»

Наостанок митрополит Філарет нагородив церковними нагородами благодійників парафії та вчителів недільної школи.

 

 

Напередодні ввечері, в храмі було звершено всенічне бдіння з літією, яке очолив Високопреосвященніший митрополит Філарет.