Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Неділя про Закхея

2 лютого 2020 року, у Неділю 33-тю після П’ятидесятниці, на парафії преподобного Сергія Радонезького було звершено дві Божественні літургії.

Пізню Літургію в нижньому храмі на честь блгв. кн. Олександра Невського головного соборного храму парафії очолив благочинний Солом'янського району і настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник у співслужінні духовенства храму.

Під час Богослужіння була виголошена молитва за Церкву та мир в Україні.

Після одпусту отець Ярослав звернувся до вірян зі словом проповіді.

***

Неділя про Закхея - остання неділя перед підготовкою до Великого посту.

Історія, пов'язана з Закхеєм згадується в Євангелії від Луки.

Закхей — багата людина, начальник митарів, мав невеликий ріст, жив у Єрихоні. Коли Ісус Христос проходив через місто, де жив Закхей, то він, бажаючи хоч здалека побачити Месію, заліз на сикомор. Там його помітив Христос, і сказав: «Закхей! зійди скоріше, бо сьогодні потрібно Мені бути в тебе в домі (Лк. 19:5)». Закхей поспішно зійшов і прийняв Ісуса з радістю. Глибоко зворушений Закхей дав обіцянку вчетверо віддати всім, кого тільки він коли-небудь образив при зборі мита та податків. У будинку Закхея Христос незважаючи на нарікання сказав знаменні слова: «Нині прийшло спасіння дому цьому, бо й він син Авраама, бо Син Людський прийшов знайти і спасти, що загинуло (Лк. 19:9-10)».