Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Неділя про митаря та фарисея

 

 

21 лютого 2021 року, у Неділю про митаря та фарисея на парафії преподобного Сергія Радонезького було звершено дві Божественні літургії.

Пізню Літургію в нижньому храмі на честь благовірного княза Олександра Невського головного соборного храму парафії очолив благочинний Солом'янського району і настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник у співслужінні духовенства храму.

Під час богослужіння були піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про здоров'я хворих та лікарів.

Після одпусту отець Ярослав звернувся до вірян зі словом проповіді.

Напередодні ввечері в храмі було звершено всенічне бдіння.

***

Неділя про митаря і фарисея – перша підготовча неділя до Великого посту. З цього часу в богослужінні з’являються піснеспіви з особливої богослужбової книги – Тріоді пісної.

На Літургії прочитується особливе зачало з Євангелія від Луки (Лк.18:10-14), в якому Господь у притчі про митаря і фарисея дає нам приклад правильного і хибного ставлення до молитви. Також Церква нагадує віруючим про смирення, як істинному початку покаяння і про гординю, як головному джерелі гріхів.

З понеділка після дня - Неділі про митаря і фарисея починається загальниця. У всі дні, включаючи середу і п'ятницю, згідно з 49 главою Типікону мирянам можна їсти все, включаючи м'ясо, яйця, сир і рибу.