Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Неділя м’ясопусна, про Страшний суд

 

 

7 березня 2021 року, у Неділю м’ясопусну, про Страшний суд, на парафії преподобного Сергія Радонезького було звершено дві Божественні літургії.

Пізню Літургію в нижньому храмі на честь благовірного князя Олександра Невського головного соборного храму парафії очолив благочинний Солом'янського району і настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник у співслужінні духовенства храму.

Під час богослужіння були піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про здоров'я хворих та лікарів.

Напередодні ввечері в цьому ж храмі було звершено всенічне бдіння.

Третя неділя підготовчого періоду до Великого посту називається Неділею про Страшний суд, або Неділею м’ясопусною. Перша назва продиктована темою євангельського читання за Літургією від Матфея (25: 31-46), у якому віруючим нагадується про друге пришестя Христа і майбутній Страшний; друга - приписом Церковного уставу: не вживати після цієї неділі м'яса.

Сьогоднішнє Євангельське читання необхідно для нагадування всім, хто грішить, щоб не віддавалися безпечності та недбальству про своє спасіння у своїй надії на невимовне милосердя Боже. Церква в стихирах і тропарях служби яскраво змальовує наслідки беззаконного життя, коли грішник постане перед безстороннім Судом Божим.

Нагадуючи про останній Суд Христовий, Церква разом з тим вказує і істинний сенс самої надії на милосердя Боже. Бог милосердний, але Він і Праведний Суддя. У богослужбових песнеспівах Господь Ісус Христос називається Правосудним, а Суд Його - праведним.