Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Про нас

Недільна школа при нашому храмі почала свою роботу восени 2009 року. Уроки проводяться священиками храму і вчителями з вищою богословською і педагогічною освітою.

Сьогодні в школі навчається близько 100 учнів у віці від 4 до 14 років. Для зручності навчання діти розділені на п'ять класів по 15-20 учнів у кожному. Заняття проходять у нових сучасних класах адміністративного корпусу.

Учні вивчають Закон Божий, а також беруть активну участь у позаурочних заходах.
Протягом року проводяться дитячі свята, організовуються творчі виставки та конкурси, зустрічі з цікавими людьми. У літню пору учні та їх батьки запрошуються до участі в екскурсіях і паломництві по Києву та передмістю.

Навчання в школі та участь у всіх позаурочних заходах - безкоштовне.

Набір учнів триває впродовж усього року:


У 1-му класі займаються діти дошкільного віку (5-6 років). У цій групі діти пізнають світ Божий в основному в формі рольових ігор. При цьому, учитель намагається навчити дітей навичкам правильної поведінки в шкільних умовах. Важливе місце займають уроки рукоділля: дітки із задоволенням майструють вироби з підручних матеріалів.

У 2-му класі, або молодшій групі Недільної школи, навчаються діти 7-8 років. Діти цього віку особливо схильні до пізнавальним ігор. Використовуючи роздаткові матеріали, вчитель проводить з ними вікторини, ігри на розвиток логіки і образного мислення. Зміцненню дружби і, разом з нею і почуттям відповідальності, сприяюьб колективні ігри.

У 3-му класі (середній групі Недільної школи) проходять навчання дітей від 9 до 11 років. Уроки в цій групі проводяться у формі бесіди зі священиком. Для вивчення деяких тем використовуються також відео-уроки. На матеріалі тематичних фільмів діти вивчають основи православного катехізису і знайомляться з біблійною історією Старого і Нового Завіту.

В 4-му класі (старшій групі Недільної школи), як і в інших класах, вивчення Закону Божого проводиться в святоотецькій традиції. При цьому, розмова на духовні теми часто сполучається зі згадуванням про новітні наукові відкриття в області природно-історичних наук. Дітям у віці 12-14 років важливо привити ставлення до Священного Передання та Писання не як до легенди або області духовного мистецтва. Важливо розуміти, що Закон Божого - перш за все непорушні істини миробуття, відкриті нашому розумінню Самим Богом.

5-й клас, або групу паламарів, відвідують учні, що несуть вівтарний послух при нашому храмі. Крім них, навчання в цьому класі стане корисним для хлопців, які готуються стати паламарями. Несення вівтарного послуху вимагає більш глибоких знань в області літургійного богослов'я. Тому учні групи паламарів вивчають послідовність церковної служби, основи церковного читання і багато іншого.

Фотогалереї>>>