Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Парафія на честь преподобного Сергія Радонезького відзначила престольне свято

 

8 жовтня 2021 року, в день пам'яті преподобного Сергія, ігумена Радонезького, святкове богослужіння в нижньому храмі на честь благовірного князя Олександра Невского головного храму парафії преподобного Сергія Радонезького очолив митрополит Львівський і Галицький Філарет.

Його Високопреосвященству співслужили: вікарій Київської Митрополії архієпископ Васильківський Миколай, секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук, благочинний Солом'янського району та настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник, духовенство храму та міста Києва.

Після читання Святого Євангелія владика Філарет звернувся до вірян зі словом проповіді, в якій розповів про життя та подвиг преподобного Сергія Радонезького.

"Молитвами преподобного отця нашого Сергія, нашого великого покровителя і угодника, нехай Господь усіх нас зміцнює. І через благодать Святого Духа, його молитвами і заступництвом, нехай Господь кожному з нас пошле образ його життя для нашого життєвого шляху", - побажав архіпастир.

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії, про хворих та лікарів.

Після літургії був звершений молебень перед іконою преподобного Сергія.

У своєму слові, митрополит Філарет подякував настоятелю протоієрею Ярославу Шовкенику за визначні труди в ділі будівництва храму, привітав його з 10-ю річницею священницької хіротонії та подарував копію чудотворної ікони Божої Матері "Достойно єсть", яка зберігається на Святій Горі Афон.

У свою чергу, отець Ярослав подякував архієреям за архіпастирський візит та спільну молитву, привітав усіх присутніх з престольним святом та висловив надію, що в наступному році, у рік 20-річчя заснування парафії, храмове свято буде відзначатися в новому верхньому храмі на честь преподобного Сергія Радонезького.

Після богослужіння архієреї та духовенство оглянули хід будівельних робіт вернього храму, а також іконостас, який був встановлений перед святом.

Напередодні ввечері, в цьому ж храмі, Висопреосвященніший митрополит Філарет звершив всенічне бдіння з читанням акафіста преподобному Сергію Радонезькому.

ФОТОАЛЬБОМ>>>