Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

У Неділю 21-шу після П’ятидесятниці Літургію на парафії очолив митрополит Філарет

 

14 листопада 2021 року, у Неділю 21-шу після П’ятидесятниці, пізню Божественну літургію в нижньому храмі на честь благовірного князя Олександра Невського головного соборного храму парафії звершив митрополит Львівський і Галицький Філарет.

Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Солом'янського району та настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник, клірики храму.

Після читання Святого Євангелія архіпастир звернувся до вірян із словом проповіді, в якій розкрив зміст притчі про зцілення гадаринського біснуватого (Лк. 8, 26-39).

«Христос прийшов в цей світ, щоб очистити людину від всякого бруду, який тягне її вниз, не даючи піднятися сходами духовного зростання до єднання з Богом. Більшість народу охоплює страх і небажання звільнитися від цього бруду, адже він глибоко в’ївся в людське їство. Але ті, хто наважився його позбутися, бажають вже ніколи не повертатися до попереднього життя. Як і той, чоловік, з якого вийшли біси, благав Спасителя, щоб бути з Ним, бо розумів: якщо і далі житиме без Христа, в якому він признав Бога, біси можуть повернутися», - відзначив владика.

За його словами, ця притча говорить нам про багато речей, а саме «вона показує любов Господню до людини в тому, що стражденний біснуватий отримав зцілення». «Вона показує владу Спасителя, яку Він має над створіннями і цього світу і світу духовного. Також показує нам й істинні бісівські наміри – ніколи від біса не можна очікувати добра. Навіть посоромлені і вигнані вони намагалися нашкодити людям, загубивши справу, що їх годувала. Розповідь говорить нам і про те, що якщо ми були свідками якогось справжнього дива, нам слід говорити про це, свідчити на користь Христа і Його Церкви», - сказав митрополит Філарет.

За Літургією були піднесені сугубі молитви за здоров'я хворих і проти поширення смертоносного вірусу.

Напередодні ввечері, всенічне бдіння очолив протоієрей Ярослав Шовкеник.