Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

У Неділю 23-тю після П’ятидесятниці Літургію на парафії очолив митрополит Філарет

 

28 листопада 2021 року, у Неділю 23-тю після П’ятидесятниці, пізню Божественну літургію в нижньому храмі на честь благовірного князя Олександра Невського головного соборного храму парафії звершив митрополит Львівський і Галицький Філарет.

Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Солом'янського району та настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник, клірики храму.

Після читання Святого Євангелія архіпастир звернувся до вірян із словом проповіді, в якій розповів про духовний зміст притчі про милостивого самарянина (Лк. 10, 25-37).

«Ближніми для нас є не тільки наші одноплемінники, наші земляки, родичи або рідні. Ближній – це будь-яка людина, що опинилась поруч. Це може бути іновірець або людина, з якою в нас не співпадають погляди на якісь важливі життєві принципи – будь-хто. Якщо Промислом Божим ми опинились поруч з цією людиною, нам слід хоча б у малій мірі відгукнутися на її поклик, якщо це прохання по-допомогу. Потрібно не шукати того, хто став би нам ближнім, а самим стати ближнім до нужденних, для потребуючих допомоги», - відзначив владика.

Ранюю Літургію в храмі на честь ікони Божої Матері "Всіх скорботних Радість" звершив протоієрей Миколай Скрижалін.

За богослужіннями були піднесені сугубі молитви за здоров'я хворих і проти поширення смертоносного вірусу.

Напередодні ввечері, всенічне бдіння очолив протоієрей Ярослав Шовкеник.