Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Свято Воздвиження Хреста Господнього

27 вересня 2022 року, у день свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, в нижньому храмі на честь благовірного князя Олександра Невського головного соборного храму парафії Божественну літургію очолив клірик храму протоієрей Констянтин Вовченко.

За Літургією були піднесені сугубі молитви про мир на українській землі та про позбавлення від ворога

Наприкінці богослужіння священнослужителі звершили чин славління та вклонились Хресту.

Напередодні ввечері було звершене святкове всенічне бдіння, в кінці якого настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкеник виніс Святе Древо посеред храму та звершив чин Воздвиження Хреста.

«Кресту Твоему поклоняемся, Владыко, и Святое Воскресение Твое славим!»

** 27 вересня православні християни згадують дві події. У 326 році в Єрусалимі був знайдений хрест, на якому розіп’яли Іісуса Христа. Сталося це близько гори Голгофи, де був розп’ятий Спаситель. І друга подія – повернення Животворящого Хреста з Персії, де він перебував у полоні. У VII столітті повернув його в Єрусалим грецький імператор Іраклій. Обидві події об’єднувало те, що Хрест перед народом воздвигали, тобто піднімали. При цьому направляли його на всі сторони світу по черзі, щоб люди могли вклонитися йому і розділити один з одним радість знайдення святині.