Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Рождественское поздравление протоиерея Ярослава Шовкеника

Велика благочестя тайна: Бог явився у плотi,
виправдав Себе в Духові‚ показав Себе ангелам,
проповiданий у народах, прийнятий вiрою в свiтi, вознiсся у славi.
I Тим. 3:16

Як і дві тисячі років назад, Віфлиємська зірка, яка осяяла волхвам шлях до новонародженного Христа і в цей святий день приводить всіх християн до храмів, щоб ми вклонились народженному Богомладенцю. Осмислюючи подію Різдва Христового преподобний Феодор Студит в духовному піднесенні промовляє: «Настала велика радість для світу, бо Син Божий прийшов до нас не в знаменнях і прообразах, а Сам, через народження від Діви Марії». Бажаючи спасти людство від гріха Господь прихиляє небо та сходить на землю. Прийнявши на Себе людську природу, Христос оновив, освятив та всиновив Богу всіх віруючих у Нього.

Різдво Христове – це самий великий дар та джерело невичерпної радості для людства, яке від часів Адама, обрало гріховний шлях життя і протягом всього свого історичного поступу лише вдосконалювалась у ньому. Радість Різдва це не радість від колоритних ярмарок, гулянь та інших традиційних святкових заходів, радість Різдва – це, перш за все, мирна та тиха втіха і відрада для душі, яка була обтяжена гріхами і нарешті скинула цей тягар. Радість Різдва – це також радість довгоочікуванної зустрічі з Отцем Небесним і усвідомлення того, що ми не приречені в своїх гріхах і не залишені Богом.

Пришестя в наш світ Спасителя ознаменувало не стільки відлік нової ери, в її хронологічному вимірі, скільки відлік нових взаємин Бога і людини, побудованих не вимогами і положеннями закону, а любов'ю та благодаттю боговсиновлення!

Дорогі браття та сестри, у цей світлий, знаменний і святковий день вітаю всіх вас з Різдвом Христовим та Новоліттям! Щиро бажаю, щоб світло віфлиємської зірки завжди сяяло у нашому житті та незмінно вказувало шлях до Христа. Нехай радість великого свята завжди наповнює серця всіх нас та дає сили і натхнення для справ любові та милосердя звершених в ім'я віри.

Протоієрей Ярослав Шовкеник
настоятель храму на честь преподобного Сергія Радонезького
благочинний Солом’янського району
шеф-редактор газети «Солом’янка православна».