Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Привітання протоієрея Ярослава Шовкеника зі святом Світлого Христового Воскресіння



ХРИСТОС ВОСКРЕС!


 

Всечестні отці, дорогі браття та сестри, ось уже майже дві тисячі років ці короткі слова пасхального вітання є свідченням нашої віри перед всім світом. В цих двох словах вся глибина, суть, надія та проповідь християнства. Воскресіння Христове – це ключова подія світової історії, яка виправдовує і наповнює змістом наше буття. Хресним подвигом Спасителя подолана прірва між Богом та людиною, що була створена гріхом Адама і невпинно поглиблювалась беззаконнями людства. В світлі Христового Воскресіння, одкровення про те, що «Бог є любов» (I Ін. 4;8) набуває нового, глибокого та незбагненного виміру.

З пасхальною радістю нерозривно пов’язана надія Церкви на милість Воскреслого Спасителя, якою кожна людина отримала можливість змінити своє життя та стати, за словами Святого Письма, «причасником Божественної природи» (II Пет. 1;4), «отримавши виправдання даром, по благодаті Його, викупленням у Христі Ісусі» (Рим. 3;24). З вірою у Воскресіння Христове Церква свідчить, що Син Божий на землі здійснив спасіння роду людського розірвавши кайдани гріха та смерті і дарував нам духовну свободу та невичерпну радість від возз’єднання з Богом. Віднині, жодний прояв нашої людської природи не залишається поза межами дії Божественної благодаті, якою зцілюється і відновлюється в первозданному достоїнстві.

Сповнюючись радістю во Христі, в цей день Торжества торжеств та Празник празників, поздоровляю вас, дорогі отці, браття та сестри зі Світлим Христовим Воскресінням! Нехай, перші слова Воскреслого Спасителя: «Мир вам», якими Він привітав своїх учнів, принесуть мир і в наші серця, від повноти яких, запанує мир в житті кожного з нас та в нашій  Вітчизні!

Щиро бажаю, щоб сьогоднішнє пасхальне вітання «Христос Воскрес!» гімном життя невпинно звучало в кожному сердці та разом з апостолом повторюю: «... радійте, довершутесь, утішайтесь, будьте однодумні, мирні, – і Бог любові і миру буде з вами» (II Кор. 13. 11).

 

Протоієрей Ярослав Шовкеник.
Настоятель храму на честь преподобного Сергія Радонезького,
благочинний Солом’янського району,
шеф-редактор газети «Солом’янка православна».