Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Парафія на честь великомученика Димитрія Солунського Солом'янського благочиння відзначила престольне свято

8 листопада 2019 року, у день пам'яті великомученика Димитрія Солунського, Свято-Димитрівська парафія, що у столичному мікрорайоні Жуляни, відзначила престольне свято. Урочисте богослужіння з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія очолив вікарій Київської Митрополії архієпископ Боярський Феодосій, якому співслужили єпископ Васильківський Миколай та єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій.

Архієреям співслужили: секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук, благочинний Солом'янського благочиння протоієрей Ярослав Шовкеник, духовенство парафії та численні гості.

Після читання Святого Євангелія владика Феодосій звернувся до вірних з архіпастирським словом. На сугубій ектенії були виголошені молитви за єдність Православної Церкви та мир в Україні.

Наприкінці богослужіння було звершено хресну ходу навколо храму з шанованим образом та ковчегом з часткою мощів святого великомученика Димитрія. Єпископ Миколай подякував високопреосвященним владикам, священникам та парафіянам за спільну молитву та запросив усіх до святкової трапези.

 

 

За матеріалами сайту mitropolia.kiev.ua