Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив особливе молитовне правило на Великий піст

 

Перед початком Святого Великого посту Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звернувся до вірних Української Православної Церкви зі словами настанови та благословив на особливе молитовне правило задля миру в Україні.

«Усіх вас, дорогі брати і сестри, вірні чада нашої Святої Української Православної Церкви, сердечно вітаю з прийдешнім Великим Святим постом! — сказав Предстоятель. — Великий піст — це той час, протягом якого ми маємо себе підготувати до зустрічі з воскреслим Христом. Піст — це той час, коли ми маємо йти разом із Христом на Голгофу».

Його Блаженство зазначив, що шлях Великого посту ми маємо проходити з молитвою.

«За допомогою молитви і посту людина себе духовно вдосконалює і стає здатною побачити і зрозуміти ті великі страждання і подвиг, який заради нашого спасіння звершив наш Спаситель Іісус Христос. Хто зійде з Господом на Голгофу, той зможе вкусити і радості Світлого Христового Воскресіння», — пояснив Архіпастир.

Блаженніший владика благословив особливо молитовне правило: «Я благословляю протягом цього Великого посту кожному християнину, нашим вірним читати одну кафізму з Псалтирі та просити Бога, щоб послав мир на нашу землю і пом’якшив наші серця».

«Нехай Бог благословить всіх нас і допоможе кожному з нас, у міру наших сил, звершити достойно Святий піст і побачити і вкусити Славу Воскресіння Христового!», — побажав Митрополит Онуфрій.

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ