Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Відійшов до Господа клірик Преображенського храму на Солом'янці архімандрит Аристарх (Лебедєв)

 

Увечері, 4 листопада 2020 року, на 53-му році життя після хвороби відійшов до Господа засновник і куратор православних катехізаторських курсів при Київській духовній академії і семінарії, клірик Преображенського храму на Солом'янці архімандрит Аристарх (Лебедєв).

Вічна і блаженна пам’ять новопреставленому архімандриту Аристарху!

***

Заупокійна Літургія та чин відспівування будут звершені 6 листопада в Преображенському храмі на Солом'янці. Початок Богослужіння о 8.00.

***

Новопреставлений архімандрит Аристарх (Лебедєв) народився 24 листопада 1967 року в селищі Ольхівка Лутугінського району Луганської області в сім’ї священнослужителя.

Після закінчення школи з 1982 по 1986 рр. навчався в Елістинському музичному училищі (Республіка Калмикія). Далі вступив до Астраханської державної консерваторії на кафедру хорового диригування. У 1993 році закінчивши консерваторію за спеціальністю «хорове диригування» з присвоєнням кваліфікації «хормейстер, викладач», вступив до Київської духовної семінарії. Після завершення Семінарії у 1996 році вступив до Київської духовної академії, яку закінчив у 2000 році з науковим ступенем кандидат богослов’я.

У 2001 році пострижений у чернецтво в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі з іменем Аристарх на честь апостола від 70-ти Аристарха. У тому ж році рукоположений у сан ієродиякона. У 2002 році Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром рукоположений у сан ієромонаха.

З 2000 по 2013 роки був викладачем Київської духовної академії і семінарії. У 2000 році став засновником і до самої смерті очолював православні катехізаторські курси при КДАіС. 9 листопада 2008 року удостоєний вченого звання доцент КДА.

За заслуги перед Українською Православною Церквою удостоєний грамотами, орденами та медалями УПЦ.

Останнім місцем служіння спочилого був Спасо-Преображенський храм у Солом’янському благочинні м. Києва.