Солом'янське благочиння

Наша газета

Відеокалендар

Друзі сайту

Офіційний сайт Солом'янської районної в місті Києві адміністрації

http://spm.org.ua/

Молебен до Дня Незалежності

В День Незалежності України, в головному храмі парафії був відслужений святковий молебень за Україну, а також панахида за полеглими воїнами та мирними мешканцями.

Після молебню настоятель парафії звернувся до всіх з привітанням!

Возлюблені во Христі, дорогі браття та сестри!

 

Сьогодні наша Держава святкує 32-гу річницю Дня Незалежності України. У цей день Українська Православна Церква та наша релігійна громада долучається до всенародного торжества та підносить Богу молитви за Українську Державу, її владу та воїнів. Прикро, що це святкування затьмарюється війною, яку підступно розпочала росія проти України та Українського народу.

В умовах жорстокої війни Церква розділяє жертовний подвиг народу, який протистоїть агресії.

 

Від самого початку військового вторгнення на нашу землю Церква вустами свого Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Онуфрія звернулась до народу і дала справедливу оцінку тому, що відбувається. «Каїновим вбивством» назвав Предстоятель нашої Церкви дії росії у ті лютневі дні 2022 року. Відтоді, як пише у книзі Одкровення апостол Іоанн Богослов, «Неправедний ще більше робить неправду» (Апок. 22;11). А 27 травня 2022 року Українська Православна Церква на Соборі у Феофанії не тільки засудила цю війну, але й висловила незгоду з позицією патріарха Кирила та повністю відмежувалась від «МП». Про що були внесені відповідні зміни до свого статуту.

 

Наша релігійна громада, як і вся Українська Православна Церква, проживає усі лихоліття війни разом з багатостраждальним Українським народом.

З початком війни постійно допомагає ЗСУ, ТРО, а також переселенцям та нужденним.

Наш підвальний храм, окрім молитви, з першого дня повномасштабного вторгнення використовується як бомбосховище для захисту від бомб та ракет, які росія пускає на наші голови.

 

В умовах війни, ніщо так не послаблює наш народ у боротьбі з ворогом, як внутрішні конфлікти та протистояння, що розділяють нашу країну зсередини.

Як відомо з історії, саме конфлікти у релігійній площині найбільш тривалі у часі та важкі у подоланні наслідків.

 

Захоплення храмів та монастирів, численні порушення прав віруючих Української Православної Церкви, а також чвари на релігійному ґрунті порушують єдність Українського Народу, та закладають підвалини для нових протистоянь вже всередині Держави.

 

Ми підтримуємо територіальну цілісність і суверенітет нашої України і щоденно підносимо молитви до Всемилостивого Бога за наших воїнів, що віддано захищають нашу країну та боголюбивий Український народ.

 

Шановні браття та сестри, дорогі наші парафіяни, вітаю всіх нас із Днем Незалежності України. У цей святковий день, в День нашого найважливішого державного свята  бажаю всім нам єдності.

Бажаю єдності навколо вчення нашого Спасителя, єдності у любові один до одного та єдності у протистоянні ворогу. Саме це нехай стане наріжним каменем нашої Перемоги, нашої Незламності та нашої Незалежності.